מעט דברים חשובים יותר לעסק שלך מאשר תזרים מזומנים.
עם תזרים מזומנים בריא, אתה יכול לשלם את חובותיך בזמן, לקיים את הפעילות שלך ולהרחיב את העסק שלך. בלעדיו, אתה נמצא רק במרחק קטן מחורבן כספי.
בואו ונלמד כיצד נראה ניהול תזרים מזומנים טוב. נציג לך 10 מהאסטרטגיות המועדפות עלינו כדי להחזיר אותך לרווחיות.

מה כולל ניהול תזרים מזומנים?

ניהול תזרים מזומנים הוא מערך שיטות ואסטרטגיות שיעזרו לך לעקוב, לנתח ולשפר את ניהול הכספים של העסק שלך.
המטרה של ניהול תזרים מזומנים היא להביא אותך לאיזור ה-"ירוק", הידוע גם בשם תזרים מזומנים חיובי, שם יש לך יותר כסף מאשר אתה מוציא.

במסחר ובתעשייה מזומנים הם המלך.
חשוב לנהל את הכספים שלך אם אתה רוצה לשמור על העסק שלך צף, אך זה מכריע עוד יותר אם יש לך תוכניות לגדול ולהרחיב את המותג שלך. בנוסף, זה יכול לעזור לך לחזות ולתכנן מחסור ועודפי מזומנים.
ניהול פיננסי מוצלח כולל איזון בין שלושה אלמנטים: חשבונות לקבל (מה שהלקוחות חייבים לך), חשבונות לשלם (מה שאתה חייב לספקים) וחסרונות (סכום הכסף שאתה חייב ועולה על הכספים הזמינים שלך).

זה קריטי שאלמנט אחד לא יעלה על האחרים. אם הלקוחות שלך חייבים לך יותר מדי, אז לא יהיה לך מספיק כסף שייכנס.
חובות גדולים מדי לספקים שלך פירושם שיצאו ממך בעתיד הקרוב יותר מדי כספים. 

כל אחד מהתרחישים גורם לאותו הדבר: תזרים מזומנים שלילי.

טיפים מובילים לניהול יעיל של תזרים מזומנים

ישנן שתי אסטרטגיות עיקריות המשפרות את תזרים המזומנים שלך: הגדלת כמות הכסף הנכנס וצמצום כמות הכסף היוצא.
אל תתפתה לאשראי – ישנם בעלי עסקים, כשיש להם בעיות כלכליות, נוקטים שימוש בכרטיס אשראי או בפתיחת מסגרת אשראי – אתה לא צריך שנגיד לך איזה רעיון רע זה!
להלן דרכים מוצלחות אחרות שיעולות לקדם עסקים קטנים למצב כלכלי בריא יותר.

דע את נקודת האיזון שלך

לפני שתוכל להגיע לתזרים מזומנים חיובי, עליך לדעת כמה אתה צריך להרוויח כדי פשוט להתאזן מדי חודש.
אם אתה עובר את נקודת השוויון, אתה עושה משהו נכון. אם אתה מכניס פחות ממנה באופן עקבי, יש בעיה שצריך לטפל בה.

אחד היתרונות הגדולים של ניהות תזרים מזומנים הוא שלאחר שתנהל אותו מספר חודשים תראה אוטומטית מה נקודת האיזון שלך.
זהו הסכום הממוצע שאתה מוציא מדי חודש.

החזק עתודת מזומנים לשעת חירום

באותו אופן שאנשים צריכים לקבל קרנות חירום, עסקים צריכים תמיד להיות עתודות מזומנים לשעת חירום. זה מאפשר לך גמישות וביטחון מסוים במהלך נפילות כלכליות. כלל אצבע טוב הוא שיהיה מספיק כדי לכסות הוצאות של לפחות שלושה עד שישה חודשים.

הגדר לוחות זמנים ותנאים לתשלום

חובה לקבוע תנאי תשלום ברורים מאוד, בכתב, לפני לקיחת לקוח או ספק חדש. הקפד להגדיר ללקוח מתי הוא צריך לשלם עבור החשבונית, בין אם זה מיד עם הפקת החשבונית או שוטף, שוטף+30 וכו'.

בפרויקטים עתירי משאבים במיוחד חובה לבקש דמי קדימה, סכום ראשוני כדי שיהיו לך קצת מזומנים לכיסוי ההוצאות הנדרשות.
לאחר מכן, בקש את יתרת התשלום בהתאם להתקדמות דרך שלבים מוגדרים או הגעה לאבני דרך מסוימות או לפי מסירות של סחורה.

עודד תשלומים נוחים ומוקדמים

עודד את הלקוחות שלך לשלם מוקדם – מה שיועיל לך כלכלית – על ידי הצעת מבצעים או הנחות מיוחדות אם הם משלמים מבעוד מועד.
לדוגמה, הנחה על תשלום במזומן.

תזרים המזומנים חשוב מהרווח!

רוב האנשים חושבים שהסוד להצלחה יזמית הוא רווח, רווח, רווח. אבל למעשה, הכל קשור לאופן שבו אתה מנהל את תזרים המזומנים שלך. בדוק תמיד את הרווחים שלך מול נקודת האיזון שלך. אם אתה מרוויח יותר מזה אבל אתה דחוק כלכלית, כנראה שיש לך בעיה עם ניהול "חשבונות לקבל", או ניהול "חשבונות לשלם".
לדוגמה, אתה מזניח את גביית החובות מהלקוחות או ממהר מדי לשלם לספקים.

הקצה מישהו לפקח על תזרים המזומנים שלך

מעקב אחר תזרים המזומנים שלך הוא חלק חשוב בבעלות על עסק, אך זה לא אמור להיות הדבר היחיד שאתה מתמקד בו. מנה עובד מהימן (או רואה החשבון שלך) שידאג עבורך לניטור תזרים המזומנים – רק וודא שאתה תמיד מעודכן במספרים, במיוחד אם אתה נמצא קרוב לנקודת האיזון של העסק. נְקוּדָה.

חשוב לעדכן את התזרים מדי יום. בעיקר אם אתה נמצא בקצה מסגרת האשראי שלך. הדברים משתנים מהר ולעיתים די הלקוח גדול שמאחר לשלם, או בעיכוב טכני כמו שיק שאיחר להגיע בדואר בכדי ליצור בעיה קשה.

שדרג מאקסל למערכת לניהול תזרים מזומנים

לפני עשרות שנים היית צריך לרשום באופן מייגע כל עסקה באופן ידני כדי לפקח על תזרים המזומנים שלך. כיום, יש לך את היתרון של הטכנולוגיה, אז השתמש בה!
השתמש בתוכנת ניהול מזומנים כמו קשקונטרול בכדי לשלוט בתזרים המזומנים שלך.

דע את התזרים לפחות חודש קדימה

בחן את עצמך מדי יום: האם אני יודע מה יהיה התזרים שלי בעוד שבוע? שבועיים? חודש? חשוב מאד לדעת את התזרים לפחות חודש ועדיף אפילו 3 חודשים מראש.
זה יתן לך שקט נפשי, ויתן לך זמן למנוע נפילות. במקרה של חוסר תוכל לפנות לבנק ולבקש הגדלת מסגרת זמנית, או לנהל מבצע גביה מלקוחות סוררים.

קדם מכירות עם תמריצים או מבצעים

מבצעים הם דרך נהדרת להגביר את המכירות במהירות וביעילות. אתה יכול להכריז על תחרות, להתחיל תוכנית נאמנות והפניות ללקוחות, או לבצע פרסום באמצעות פרסום אסטרטגי ברשתות החברתיות.

אתה יכול גם להשתמש בתמריצים כדי לשלוט על זרם העבודה. אם אתה משיג יותר לקוחות ממה שאתה יכול להתמודד, אינך צריך לדחות עבודות – אתה יכול להציע הנחה אם הלקוח מוכן לדחות את העבודה. לא רק שזה עוזר לך להחזיק באויר במספר פרויקטים מבלי לאמץ את המשאבים שלך, אלא גם מבטיח שיהיה לך זרם יציב של מזומנים בחודשים הקרובים.

הקטנת המלאי שלך יכולה לעזור להזרים תזרים מזומנים בריא. נסו לבצע מכירות מוזלות ומבצעים מתוכננים כדי למכור מוצרים כמה שיותר מהר.

עכב או צמצם את הוצאותיך

להכניס יותר כסף היא תמיד אסטרטגיה טובה לשיפור תזרים מזומנים, אך גם קיצוץ בעלויות יכול להשיג תוצאות דומות, רק באופן אחר.

אם יש לך תשלומים קרובים, בדוק אם אתה יכול לנהל משא ומתן להארכה. עכב זמן רב ככל האפשר, אך אפילו רק כמה שבועות או אפילו ימים יכולים להשפיע באופן משמעותי על תזרים המזומנים שלך. אם אינך יכול להרשות לעצמך עובדים במשרה מלאה, שכור עובדים במשרה חלקית כדי למלא את הפערים. 

אם יש ברשותך ציוד שאינו בשימוש, צמצם את עלויות האחסון (והכניס מזומנים נוספים) על ידי השכרת ציוד לעסקים אחרים. מצא דרכים אחרות להגדיל את שולי הרווח שלך – ספקים זולים יותר ומחירים גבוהים יותר הם שניהם מקומות טובים להתחיל בהם.

נקה את המלאי שלך

פינוי המלאי שלך יכול לעזור להזרים לך מזומנים. נסה ליזום מכירות מוזלות ומבצעים שונים בכדי לדחוף מוצרים כמה שיותר מהר.

זה נכון במיוחד אם יש לך מלאי "מת" שהסיכוי למכור אותו במחיר מלא הוא  נמוך, ונכון במיוחד אם המלאי שלך הוא עונתי או תלוי  באופנה או בטעמים מתחלפים.

סיכום

לא כל האסטרטגיות הללו יעבדו עבור כל עסק, אז בחרו את זה שהכי הגיוני עבור העסק שלכם. ואל תפחד לשלב בין גישות מרובות – כל מה שנדרש כדי להאיץ את תזרים המזומנים שלך. עשו זאת בהצלחה, והעסק שלכם ישרוד וישגשג גם בתקופות של חוסר יציבות פיננסית.